Hjemmelavet middagstapas
Fruen og jeg har indlogeret os på hostellet i Granada hvor bonusdatteren arbejder. Vi valgte “luxus-suiten”, det vil sige to rum med køjesenge, eget toilet og køkken. Efter at have tilbragt dagen med lige at køre til Cordoba (knapt 200 km hver vej) og bruge 5-6 timer på at vandre bymidten tynd orkede vi kl. 20:15 ikke lige at vaske os og gå ud for at finde et sted at spise, som vi ellers har gjort de andre aftener i Granada. Så nu skulle køkkenet benyttes, efter et hurtigt smut i det nærmeste supermarked. Vi taler egentlig blot om et ordinært spansk supermarked for senor og senorita, men de har fersk fisk en mas, fx. så jeg tre forskellige slags blæksprutter.
Vi lod os begrænse lidt af at der var tale om et supermarked, ville egentlig gerne have haft et løg, men mindste portion var 3 kg og sådan var det ligeledes for andre ingredienser. Indkøbet blev vinklet på at lave mad med et minimum af spild og overskud.
Resultatet er her:
400 Gr friske hele rejer (de var ca. 10 cm inkl. hoved)
250 Gr Champignon
1 Grøn peber
3 tomater
10 grønne oliven
lidt oregano
1/4 glas rosevin (nødvendigvis spansk)
Olie, 3 fed hvidløg, salt og peber (det købte vi ikke, men lånte af fælleskøkkenet)
Processen er:
Rens rejerne, pil hvidløg, rens grøn peber og champignon. Grøn peber og tomater skæres i tern à ca. 0,5 cm på hver led, champignon skæres i skiver, knus og hak hvidløgene.
Svits hvidløg og rejer, til rejerne er næsten serveringsklare, flyt rejerne til et fad. Steg champignonerne i olien fra rejerne – tilsæt evt. mere olie – tilsæt lidt sort peber. Når champignonerne er møre og brunede tilsættes grøn peber og steger i 1 minuts tid, hvorefter der tilsættes tomater. Lad retten simre i 2 min, tilsæt 1/4 glas rosevin og oliven. Kog videre i 3-4 min uden låg under hyppig omrøring.
Tilsæt rejerne og lad dem varme med mens der smages til med salt og peber.
Server med groft brød (så groft det ny lader sig gøre i Andalusien), oliven og en flaske rioja rødvin.
Hurtigt?
Der gik ca. 5 kvarter fra vi tog beslutningen om at lave mad selv til vi spiste. Hvis du har ingredienserne i køkkenet og ikke skal gennem et lørdagstravlt spansk supermarked 800 meter væk og ikke skal ned på 4. kælderetage af et p-hus på vejen, for at finde din telefon under bilsædet vil jeg mene du kan skære mindst 3 kvarter af tiden 🙂
Smagen er du selv ansvarlig for, men med gode råvare skal du gøre dig umage for at ødelægge det.