Ny finasieringsform
Om man ligefrem kan kalde det et nyt finansielt produkt ved jeg ikke. Men i mine øjne har crowdfunding nogle lighedspunkter med micro lån i sin natur. Crowdfunding består kort fortalt i at mange bidrager med en investering i projektet, den enkeltes investering i projektet er typisk beskeden eller i nogenlunde samme størrelsesorden som det produkt der kommer ud af projektet ville have kostet i normal handel. Ved Canonicals projekt med at finansiere udviklingen og fremstilling af Ubuntu Edge er bidraget nogenlunde i størrelse med prisen for den endelige markedsførte telefon. I andre projekter kan investeringen være af mere variable størrelse og er ikke nødvendigvis forbundet med en direkte “return of investment” i form af et produkt, der kan faktisk være tale om egentlig filantropi.
I den sidste kategori finder du fx OH Purity hvor Trine Lise Væring forsøger at få finasieret en dokumentarisk koncertfilm.
Jeg fandt projektet spændende, synes godt om musikken, så jeg ville gerne støtte projektet. Derfor puttede jeg 300 kr. i kassen hos Boomerang som håndterer det praktiske. Nu håber jeg så at de sidste ca. 10.000 kr. også bliver fundet så projektet får vinger, hvis ikke får jeg godt nok mine penge retur, men jeg vil meget hellere have mit navn i rulleteksterne og en USB nøgle med filmen og musikken 🙂